Ποιοί είμαστε - Σύλλογος Προστασίας Παιδιών ΒΕΝΙΑΜΙΝ

Search
Μετάβαση στο περιεχόμενο

Κύριο Μενού

Ποιοί είμαστε

Δωρεές μέσω PayPal

Κάντε την δωρεά σας μέσω Pay Pal κάνοντας κλικ στο παρακάτω εικονίδιο 
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

Ο Σύλλογος Προστασίας  Παιδιών ΒΕΝΙΑΜΙΝ είναι ένας ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ φιλανθρωπικός φορέας, με έδρα την Κατερίνη, που ιδρύθηκε τον Ιούλιο του 1994. Πλαισιώνεται και διοικείται από άτομα που μεγάλωσαν στο Ορφανοτροφείο Κατερίνης τη δεκαετία του 1950.
Με εφαλτήριο τα δικά τους βιώματα, τα άτομα αυτά σήμερα στηρίξουν παιδιά που βρίσκονται στη θέση που κάποτε ήταν αυτοί.
Ο
ΒΕΝΙΑΜΙΝ παρόλες τις πολλές και πολυποίκιλες ανάγκες που προκύπτουν,  έχει κατορθώσει και υλοποιεί σταθερά τη δέσμευση να βοηθάει τα «παιδιά σε κίνδυνο».
Ο Στόχος είναι να σταματήσουν το υπάρχον μοντέλο ιδρυμάτων στα Ορφανοτροφεία και να μεταπέσουν στο νέο μοντέλο σε σπίτια και όχι σε Ιδρύματα όπως εφαρμόζεται και σε άλλα κράτη.
Οι μέχρι τώρα δραστηριότητες του
ΒΕΝΙΑΜΙΝ αφορούν την έμπρακτη απόδειξη της μέχρι στιγμής προσπάθειας υλοποίησης σκοπού και στόχου και η οποία αφενός καθημερινά στέφεται από επιτυχία αφετέρου αποτελεί γενικότερα υπόδειγμα.

Όλες οι αποφάσεις παίρνονται από το ΔΣ του
ΒΕΝΙΑΜΙΝ που εδρεύει στην πόλη της Κατερίνης και δεν υπάρχει κανένα άλλο όργανο ή φορέας πάνω από το ΔΣ ούτε στην Ελλάδα ούτε στο εξωτερικό. Ο Πρόεδρος του ΒΕΝΙΑΜΙΝ δεν πληρώνεται, είναι υπεύθυνος διοικητικά στο ΔΣ και τη Γενική Συνέλευση και νομικά στο κράτος.

Ο
ΒΕΝΙΑΜΙΝ βραβεύτηκε από την τοπική κοινωνία, από την Πολιτεία, από τον ίδιο τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και από αρχές της Σερβίας για την ανιδιοτελή προσφορά του προς το παιδί.

ΟΙ ΑΞΙΕΣ ΜΑΣ
Στόχος του
ΒΕΝΙΑΜΙΝ είναι να μη βιώσουν άλλα παιδιά αυτά που οι ιδρυτές του πέρασαν στα δύσκολα εκείνα χρόνια της ορφάνιας τους. Βέβαια οι συνθήκες αλλάζουν. Όμως, η έλλειψη των γονιών, της γονικής φροντίδας, η δυσκολία απόκτησης τα προς το ζην παραμένουν στιγματίζοντας τις αθώες παιδικές ψυχές. Εκεί παρεμβαίνει ο ΒΕΝΙΑΜΙΝ δίνοντας αγάπη και φροντίδα και στηρίζοντας υλικά τα παιδιά αυτά, ανάλογα με τις δυνατότητές του.

ΟΙ ΑΡΧΕΣ ΜΑΣ
Υπηρεσία:
Σκοπός του
ΒΕΝΙΑΜΙΝ είναι να υείναι να υποστηρίζει ψυχολογικά, ηθικά και οικονομικά παιδιά που στερούνται οικογενειακής φροντίδας  δηλαδή παιδιά που  είτε είναι ορφανά από έναν ή και τους δύο γονείς, είτε εγκαταλελειμμένα είτε παιδιά που η επιμέλεια έχει αφαιρεθεί από τους φυσικούς γονείς με εισαγγελική απόφαση.Ανεξαρτησία: Η στήριξη παρέχεται ανεξάρτητα από την πολιτική, ιδεολογική, θρησκευτική, κοινωνική ή άλλη κατάσταση του παιδιού που δέχεται τη βοήθεια.

Ειλικρίνεια και Διαφάνεια: Ο
ΒΕΝΙΑΜΙΝ κατάφερε να παραμείνει πιστός στο στόχο και τη δέσμευσή του να βοηθήσει παιδιά σε ανάγκη, μέσα από έσοδα που προέρχονται κυρίως από μέλη του Συλλόγου και ευαισθητοποιημένα άτομα ανά τον κόσμο που αναγνωρίζουν και υποστηρίζουν το έργο του. Τον ΒΕΝΙΑΜΙΝ διακρίνει: Υπευθυνότητα, ειλικρίνεια και διαφάνεια σ’ όλα τα επίπεδα για την αποτελεσματικότητα των δράσεων, ανοιχτές και δημοκρατικές διαδικασίες, άνοιγμα στην καλοπροαίρετη κριτική, συνεργασία και επικοινωνία.

Ο ΒΕΝΙΑΜΙΝ δε διαθέτει περιουσιακά στοιχεία. Δεν υπάρχουν κτίρια ή οικόπεδα.

Διεύθυνση Ελλάδας:

Σύλλογος Προστασίας Παιδιών ΒΕΝΙΑΜΙΝ
Διεύθυνση Π. Μελά 22Α Κατερίνη 60133
Τηλ./Φαξ: 23510-22005 & 6945.154.447
ΑΦΜ: 999824068, Δ.Ο.Υ Κατερίνης
Αριθμός Αδείας Λειτουργίας, Υπ. Δικαιοσύνης:  21/1994
E-mail:  benjaminorphans@gmail.com


Διεύθυνση Η.Π.Α.:

BENJAMIN
Child Support Society (Anna Kefalas)
899 West Foothill Blvd., suite G
Monrovia, CA 91016
Τηλ. στο Λος Άντζελες 001626 355-2153
E-mail: gakefalas@verizon.netΑΛΛΑΓΗ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΥ
Το 2009, με αλλαγή του καταστατικού του Συλλόγου, έγινε
άνοιγμα στην κοινωνία και έτσι μέλη του Συλλόγου μπορούν να γίνουν όσοι είναι ευαισθητοποιημένοι στις ανάγκες παιδιών σε κίνδυνο.

ΝΕΟ Δ.Σ.

Εξελέγησαν έως τις 29/2/2020

Δ.Σ. του «ΒΕΝΙΑΜΙΝ»


Το Δ.Σ του «ΒΕΝΙΑΜΙΝ» απαρτίζεται από τους:
Άννα Κεφάλα               Αντιπρόεδρος
Γιδαράκου Ιωάννα      Ταμίας
Τζάγκα Ελένη                Γραμματέας

Κριστίνα Απατσίδου   Μέλος
Αναστασίου Χάρης      ΠρόεδροςΑναπληρωματικά μέλη

Αθηνά Απατσίδου
      
Νατσούλη Απατσίδου Νικολέτα   
ΕΞΕΛΕΓΚΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
Πολύδωρος Σιδηρόπουλος
Παπανικολάου Ευάγγελος
Δημήτριος Ναζιρίδης


ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ
Η δυνατότητα συνεργασίας με εκκλησίες και κοινωνικούς φορείς ώστε να επιτευχθεί το καλύτερο αποτέλεσμα στον τομέα υποστήριξης παιδιών σε κίνδυνο είναι προτεραιότητα και ζητούμενο για τον ΒΕΝΙΑΜΙΝ.
Απευθύνουμε ανοιχτό κάλεσμα στους εκπροσώπους κοινωνικών φορέων καθώς και εκκλησιαστικών ιδρυμάτων που επιθυμούν να γνωρίσουν από κοντά τον ΒΕΝΙΑΜΙΝ και τη δράση του να έρθουν σε επαφή μαζί μας ώστε από κοινού να δούμε τρόπους συνεργασίας και προσφοράς για το «παιδί σε κίνδυνο».Bookmark and Share


Επιστροφή στο περιεχόμενο | Επιστροφή στο κύριο μενού