Πρόγραμμα υποστήριξης προσφύγων - Σύλλογος Προστασίας Παιδιών ΒΕΝΙΑΜΙΝ

Search
Μετάβαση στο περιεχόμενο

Κύριο Μενού

Πρόγραμμα υποστήριξης προσφύγων

Δωρεές μέσω PayPal

Κάντε την δωρεά σας μέσω Pay Pal κάνοντας κλικ στο παρακάτω εικονίδιο 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ
(Φεβρουάριος 2015 -  Ιούνιος 2016)


Έπειτα από τους βομβαρδισμούς στη Συρία, πάνω απο 10000 πρόσφυγες βρίσκονταν στα σύνορα της ΕΛΛΑΔΑΣ με τη
F.Y.R.O.M προκαλώντας μια άκρως επικίνδυνη ανθρωπιστική κρίση ιδιαίτερα για άτομα ευάλωτων κοινωνικών ομάδων (έγκυες, κακοποιημένες γυναίκες, χήρες, ασυνόδευτα παιδιά κτλ).

Από τις αρχές του 2015 (όταν η κατάσταση ήταν ακόμα ελεγχόμενη), ο Σύλλογος Προστασίας Παιδιών ΒΕΝΙΑΜΙΝ είχε κάνει 3 "αποστολές" αγάπης προς τους πρόσφυγες μοιράζοντας νερό, τρόφιμα (παξιμάδια, κρουασάν κτλ) ρούχα, κουβέρτες και είδη προσωπικής υγιεινής σε συνεργασία με διάφορους  φορείς τόσο τοπικούς απο την Ειδομένη Κιλκίς όσο και απο την ευρύτερη περιοχή της Κεντρικής Μακεδονίας. Αρκετά μάλιστα κιβώτια ανθρωπιστικής βοήθειας μας έστειλαν φίλοι μας απο την Αγγλία.
Αργότερα και σε συνεργασία με μερικούς φίλους και υποστηρικτές μας επισκεφθήκαμε τον καταυλισμό προσφύγων στην ΠΕΤΡΑ (35 χλμ απο Κατερίνη) όπου μένουν πάνω απο 1000 πρόσφυγες μαζί με τα παιδιά τους.

Εξαιτίας όμως της έλλειψης τροφής, ρούχων αλλά και στοιχειωδών συνθηκών ασφαλούς και υγιεινής διαβίωσης σε αυτούς τους καταυλισμούς (
hot spots) στην Βόρεια Ελλάδα, στα οποία διέμεναν χιλιάδες μικρά παιδιά, περιμένοντας μήπως και ανοίξουν τα σύνορα, υπήρχε άμεση ανάγκη για φιλοξενία και περίθαλψη προσφύγων σε εξαιρετικά επικίνδυνες καταστάσεις.

Πιο συγκεκριμένα υπήρχε (και υπάρχει ακόμα) ανάγκη για παροχή
:

  • Ενός ασφαλούς περιβάλλοντος διαβίωσης

  • Κατάλληλη παροχή διατροφής για έγκυες και γυναίκες με μικρά παιδιά

  • Πρόσβαση σε δομές υγείας για υγιεινομική περίθαλψη


Ο Σύλλογος Προστασίας Παιδιών ΒΕΝΙΑΜΙΝ αποφάσισε να φιλοξενήσει σε σπίτι που ενοικίαζε, για  6 μήνες (όπως ορίζει ο νόμος ασύλου) Σύριους Πρόσφυγες, ένα ζευγάρι γονέων με τα 5 παιδιά τους, ένα εκ των οποίων γεννήθηκε τον Απρίλιο του 2016. Οι ανάγκες όλης της οικογένειας, αλλά ιδιαίτερα των μικρών παιδιών και του νεογέννητου ήταν πολλές.

Ο ΒΕΝΙΑΜΙΝ παρείχε με αυτό το πρόγραμμα ένας ασφαλές περιβάλλον διαβίωσης με όλες τις βασικές παροχές σε τροφή, νερό, ένδυση και υγιειονομική περίθαλψη σε Πρόσφυγες όπως αυτή η οικογένεια.
Το πρόγραμμα αυτό πλέον δεν συνεχίζεται.
Χάρης Αναστασίου
Bookmark and Share


Επιστροφή στο περιεχόμενο | Επιστροφή στο κύριο μενού