Υποστήριξη προσφύγων * - Σύλλογος Προστασίας Παιδιών ΒΕΝΙΑΜΙΝ

Μετάβαση στο περιεχόμενο

Κύριο Μενού:

Υποστήριξη προσφύγων *

Προγράμματα > Παλιά προγράμματα
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ*
*(Φεβρουάριος 2015 -  Ιούνιος 2016)

Έπειτα από τους βομβαρδισμούς στη Συρία, πάνω απο 10000 πρόσφυγες βρίσκονταν στα σύνορα της ΕΛΛΑΔΑΣ με τη F.Y.R.O.M  προκαλώντας μια άκρως επικίνδυνη ανθρωπιστική κρίση ιδιαίτερα για άτομα  ευάλωτων κοινωνικών ομάδων (έγκυες, κακοποιημένες γυναίκες, χήρες,  ασυνόδευτα παιδιά κτλ).

Από τις αρχές του 2015 (όταν η κατάσταση ήταν ακόμα ελεγχόμενη), ο Σύλλογος Προστασίας Παιδιών ΒΕΝΙΑΜΙΝ είχε κάνει 3 "αποστολές" αγάπης προς τους πρόσφυγες και στα μικρά παιδιά τους, μοιράζοντας νερό, τρόφιμα (παξιμάδια, κρουασάν κτλ) ρούχα, κουβέρτες  και είδη προσωπικής υγιεινής σε συνεργασία με διάφορους  φορείς τόσο  τοπικούς απο την Ειδομένη Κιλκίς όσο και απο την ευρύτερη περιοχή της  Κεντρικής Μακεδονίας. Αρκετά μάλιστα κιβώτια ανθρωπιστικής βοήθειας μας  έστειλαν φίλοι μας απο την Αγγλία.
Αργότερα και σε συνεργασία με μερικούς φίλους και υποστηρικτές μας επισκεφθήκαμε τον καταυλισμό προσφύγων στην ΠΕΤΡΑ (35 χλμ απο Κατερίνη) όπου μένουν πάνω απο 1000 πρόσφυγες μαζί με τα παιδιά τους.

Εξαιτίας  όμως της έλλειψης τροφής, ρούχων αλλά και στοιχειωδών συνθηκών ασφαλούς  και υγιεινής διαβίωσης σε αυτούς τους καταυλισμούς (hot spots) στην  Βόρεια Ελλάδα, στα οποία διέμεναν χιλιάδες μικρά παιδιά, περιμένοντας  μήπως και ανοίξουν τα σύνορα, υπήρχε άμεση ανάγκη για φιλοξενία και  περίθαλψη ορισμένων προσφύγων σε εξαιρετικά επικίνδυνες καταστάσεις.

Πιο συγκεκριμένα υπήρχε (και υπάρχει ακόμα) ανάγκη για παροχή
:
  • Ενός ασφαλούς περιβάλλοντος διαβίωσης
  • Κατάλληλη παροχή διατροφής για έγκυες και γυναίκες με μικρά παιδιά
  • Πρόσβαση σε δομές υγείας για υγιεινομική περίθαλψη

Ο Σύλλογος Προστασίας Παιδιών ΒΕΝΙΑΜΙΝ αποφάσισε να φιλοξενήσει σε σπίτι που ενοικίαζε, για  6 μήνες (όπως ορίζει ο νόμος ασύλου) Σύριους Πρόσφυγες, ένα ζευγάρι γονέων με τα 5 παιδιά τους, ένα εκ των οποίων γεννήθηκε τον Απρίλιο του 2016. Οι ανάγκες όλης της οικογένειας, αλλά ιδιαίτερα των μικρών παιδιών και του νεογέννητου ήταν πολλές.

Ο  ΒΕΝΙΑΜΙΝ παρείχε με αυτό το πρόγραμμα ένας ασφαλές περιβάλλον διαβίωσης  με όλες τις βασικές παροχές σε τροφή, νερό, ένδυση και υγιειονομική  περίθαλψη σε Πρόσφυγες όπως αυτή η οικογένεια.
Το πρόγραμμα αυτό πλέον δεν συνεχίζεται.
Τρέχουσες ανάγκες
·  Τακτική  οικονομική υποστήριξη ( από 25€ /μήνα) για τα 58 παιδιά σε όλη την Ελλάδα που στερούνται οικογενειακής φροντίδας και ο ΒΕΝΙΑΜΙΝ υποστηρίζει

·  Μηνιαία προσφορά τροφίμων μακράς διάρκειας για την κάλυψη των αναγκών της τράπεζας τροφίμων του ΒΕΝΙΑΜΙΝ. Χρειαζόμαστε ελαιόλαδο, Γάλα εβαπορέ, όσπρια, ζυμαρικά, ρύζι, αλεύρι, δημητριακά για τις 68 υποστηριζόμενες μητέρες και τα 112 παιδιά τους που ο ΒΕΝΙΑΜΙΝ υποστηρίζει στην ΠΙΕΡΙΑ.
 
· Υπάρχει ανάγκη για τοποθέτηση κουμπαράδων υποστήριξης του ΒΕΝΙΑΜΙΝ σε καταστήματα στα οποία μπορούν οι πολίτες με τα ψιλά-ρέστα τους να στηρίξουν το έργο του ΒΕΝΙΑΜΙΝ. Ενδεικτικά καταστήματα μπορεί να είναι : Αρτοποιεία, Ζαχαροπλαστεία, Καφέ,  είδη ομορφιάς, ηλεκτρικά είδη, Φαρμακεία, Ενδύματα, βιβλιοπωλεία κτλ.

                                                                   

Κάνε μια Δωρεά
Γίνε Εθελοντής


ΑνακοινώσειςVideo 
Σύλλογος Προστασίας Παιδιών ΒΕΝΙΑΜΙΝ
Π. Μελά 22Α, Κατερίνη
23510 22005
Επιστροφή στο περιεχόμενο | Επιστροφή στο κύριο μενού