Απόφαση Νομαρχιακού Συμβουλίου - Σύλλογος Προστασίας Παιδιών ΒΕΝΙΑΜΙΝ

Search
Μετάβαση στο περιεχόμενο

Κύριο Μενού

Απόφαση Νομαρχιακού Συμβουλίου

Δωρεές μέσω PayPal

Κάντε την δωρεά σας μέσω Pay Pal κάνοντας κλικ στο παρακάτω εικονίδιο 
Απόφαση Νομαρχιακού Συμβουλίου


ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ, 5 ΙΟΥΛΙΟΥ 2010


Ομόφωνη έγκριση λειτουργίας αυτόνομων οικογενειακών εστιών στο Σύλλογο ΒΕΝΙΑΜΙΝ


«Παρά το κενό νόμου», το Νομαρχιακό Συμβούλιο Πιερίας ομόφωνα γνωμοδότησε θετικά για έκδοση άδειας ίδρυσης και λειτουργίας στέγης αυτόνομης οικογενειακής εστίας στο «Σύλλογο Προστασίας Παιδιών ΒΕΝΙΑΜΙΝ», ύστερα από σχετική αίτηση που κατέθεσε ο σύλλογος. Το θέμα ήρθε στη συνεδρίαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου στις 5 Ιουλίου 2010 όπου αποφασίστηκε η έκδοση άδειας λειτουργίας αυτόνομων εστιών και συγκροτήθηκε νομαρχιακή επιτροπή ανάληψης πρωτοβουλίας ώστε η πολιτεία να ρυθμίσει το ζήτημα.

Ο κ. Χριστογιάννης

Εισηγητής του θέματος ήταν ο αντινομάρχης Δημήτρης Χριστογιάννης ο οποίος ζήτησε τη θετική γνωμοδότηση των νομαρχιακών συμβούλων, παρά το κενό του νόμου. Απευθυνόμενος στα μέλη του νομαρχιακού συμβουλίου, ο κ. Χριστογιάννης σημείωσε: «σε πρώτη φάση και για την πρώτη πιλοτική λειτουργία στέγης προτείνεται από το σύλλογο «Βενιαμίν» χώρος σε ισόγεια κατοικία που βρίσκεται στην οδό Παύλου Μελά στην Κατερίνη, εμβαδού συνολικά 145 τ.μ. περίπου, διαθέτουσα όλους τους βασικούς χώρους όπου μπορούν να φιλοξενηθούν 2 – 3 παιδιά υπό την απόλυτη φροντίδα του ζεύγους Χ. & Ι. Αναστασίου (ιδρυτές του συλλόγου ΒΕΝΙΑΜΙΝ), εγνωσμένου ήθους και με μέγιστη προσφορά, που έχει ταχθεί και αφιερώθηκε με ιδιαίτερο ζήλο και πόθο για την εκπλήρωση του σκοπού».

Ο Νομάρχης
Λαμβάνοντας το λόγο ο Νομάρχης Γιώργος Παπαστεργίου αναφέρθηκε στο κενό του νόμου για το εν λόγω θέμα σημειώνοντας ότι εάν υπήρχε διαδικασία δεν θα γινόταν συζήτηση επί του θέματος και ανακοίνωσε ότι η νομαρχιακή επιτροπή που θα συγκροτηθεί (η πρόταση έγινε από τον Ν.Σ. Θόδωρο Παυλίδη), θα θέσει το θέμα στο Υπουργείο Υγείας για να καλυφθεί το κενό νόμου με συγκεκριμένες διατάξεις. Ο κ. Παπαστεργίου δεν παρέλειψε να ευχηθεί στο ζεύγος Αναστασίου «να είναι γεροί» για να συνεχίσουν το έργο που έχουν ξεκινήσει.
Σημειώνεται ότι για την έγκριση του θέματος, τεράστια ήταν συνεισφορά και του Προέδρου του Νομαρχιακού Συμβουλίου Νίκου Βουλγαράκη.Η απόφαση

Τελικά, η εισήγηση του κ. Χριστογιάννη έγινε δεκτή από το νομαρχιακό συμβούλιο, όπως επίσης έγινε δεκτή και η πρόταση του κ. Θ. Παυλίδη για συγκρότηση νομαρχιακής επιτροπής ανάληψης πρωτοβουλίας ώστε η πολιτεία να ρυθμίσει το ζήτημα. Μπορείτε να δείτε την αρχική άδεια λειτουργίας της " ΑΓΚΑΛΙΑΣ για το παιδί " κάνοντας κλικ στην παρακάτω εικόνα
:

ΑΔΕΙΑ ΕΓΚΡΙΣΗΣ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΗΣ "ΑΓΚΑΛΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ" - 2010


Οικονομικός έλεγχος από την εφορία

Θέλουμε να γνωρίζετε στις 26/7/2011 έγινε οικονομικός έλεγχος από την τοπική εφορία για τα περασμένα 3 χρόνια. Η γνωμάτευση της εφορίας είναι ότι «Το σωματείο με την επωνυμία Σύλλογος Προστασίας Παιδιών ΒΕΝΙΑΜΙΝ με Α.Φ.Μ. 999824068 και έδρα την Κατερίνη επί της οδού Π. Μελά 22Α, έχει συσταθεί νόμιμα και επιδιώκει κοινωφελείς σκοπούς, οπότε τα χρηματικά ποσά που καταβάλλονται από φορολογούμενους λόγω δωρεάς εκπίπτουν από το φορολογικό εισόδημα (άρθρο 8 Ν2238/1994).»
(Το παραπάνω σημείωμα ισχύει έως και σήμερα )
Να σημειωθεί ότι τέτοιος οικονομικός έλεγχος δεν έχει γίνει σε κανένα άλλο φορέα του νομού!  Και στις δύο περιπτώσεις τα αποτελέσματα ήταν θετικά.


ΠΟΡΙΣΜΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ "ΒΕΝΙΑΜΙΝ"
Bookmark and ShareΕπιστροφή στο περιεχόμενο | Επιστροφή στο κύριο μενού