Μηνιαία κάλυψη βασικών αναγκών διατροφής των παιδιών στο οικογενειακό τους περιβάλλον - Σύλλογος Προστασίας Παιδιών ΒΕΝΙΑΜΙΝ

Μετάβαση στο περιεχόμενο

Κύριο Μενού:

Μηνιαία κάλυψη βασικών αναγκών διατροφής των παιδιών στο οικογενειακό τους περιβάλλον

Προγράμματα
1) Κατάθεση επιδόματος από 60€/μήνα (ανάλογα με τις ανάγκες) από το ΒΕΝΙΑΜΙΝ στο λογαριασμό της ωφελούμενης μητέρας. Ένα μέρος του ποσού δίνεται απευθείας με δωροεπιταγές τροφίμων για τα παιδιά.
2) Εύρεση οικονομικών υποστηρικτών που θα καλύπτουν  με 25-50€ /μήνα
το επίδομα του παιδιού
3) Κατάθεση του ποσού του / των υποστηρικτή /ων σε λογαριασμό του ΒΕΝΙΑΜΙΝ
4) Αποστολή νόμιμης απόδειξης είσπραξης - δωρεάς  στους υποστηρικτές  και ευχαριστήριου γράμματος από παιδί και μητέρα στον υποστηρικτή
ΠΙΟ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ:

Το κύριο πρόγραμμα του ΒΕΝΙΑΜΙΝ είναι η μηνιαία κάλυψη βασικών αναγκών διατροφής των παιδιών  που στερούνται οικογενειακής φροντίδας, στο δικό τους περιβάλλον.

Το πρώτο βήμα, όταν αναλαμβάνουμε την υποστήριξη ενός παιδιού, είναι  η δέσμευσή  μας να διαθέσουμε ένα μηνιαίο επίδομα που ξεκινάει από τα 60€, ανάλογα με τις ανάγκες του και τον τόπο διαμονής του. Έτσι, δίνουμε ένα μέρος του επιδόματος με χρήματα στην ίδια τη χήρα μητέρα ή τον κηδεμόνα μέσω καταθέσεων στον  τραπεζικό λογαριασμό της και το υπόλοιπο του επιδόματος με δωροεπιταγές τροφίμων για τα παιδιά της μητέρας.
 
Το δεύτερο μας βήμα, είναι να βρούμε έναν ή περισσότερους υποστηρικτές (ανάδοχους γονείς), μεμονωμένα άτομα, σχολεία, οικογένειες, καταστήματα, επιχειρήσεις, εκκλησίες, για να ενισχύσουν την προσπάθειά μας και να στηρίξουν οικονομικά ένα παιδί.
 
Για μερικούς, είναι ιδιαίτερη ευλογία να αναλάβουν εξ ολοκλήρου την τακτική μηνιαία υποστήριξη ενός παιδιού. Άλλοι μπορούν να διαθέσουν μικρότερα ποσά, αρχίζοντας από 25€ το μήνα, που κατατίθεται απ’ ευθείας σε λογαριασμό του ΒΕΝΙΑΜΙΝ σε μηνιαία, εξάμηνη ή ετήσια βάση, ή όπως είναι πιο εύκολο γι’ αυτούς. Επίσης, μπορεί κάποιος να βοηθήσει, καταβάλλοντας οποιοδήποτε ποσό για το πρόγραμμα αυτό.
 
Να διευκρινίσουμε ότι υπάρχει και η δυνατότητα ομαδικής οικονομικής αναδοχής (από μια παρέα υποστηρικτών). Π.χ Συνάδελφοι από ένα γραφείο, μέλη μιας ομάδας ή ενός πολιτιστικού συλλόγου μπορούν να μοιραστούν το  μηνιαίο κόστος οικονομικής αναδοχής και να υποστηρίξουν ένα από τα παιδιά του ΒΕΝΙΑΜΙΝ.
 
Στον υποστηρικτή που το επιθυμεί, δίνονται οι  νόμιμες αποδείξεις που αντιστοιχούν στο ποσό της οικονομικής υποστήριξης, σύντομο βιογραφικό σημείωμα και φωτογραφία του παιδιού που αναλαμβάνει. Μια φορά το χρόνο στέλνονται φωτογραφίες του παιδιού, ώστε να υπάρχει ενημέρωση για την πρόοδό του. Επίσης ο υποστηριχτής μπορεί να έρχεται σε επικοινωνία με το παιδί, να του στέλνει κάρτες, γράμματα και φωτογραφίες της οικογένειάς του.
 
Από το 1994, σ’ αυτό το πρόγραμμα έχουν υποστηριχτεί περισσότερα από 1300 παιδιά.
 
Όλα αυτά τα χρόνια ένας από τους στόχους του προγράμματος είναι να δοθεί βοήθεια σε κάθε παιδί ώστε να μεγαλώσει στο δικό του οικογενειακό περιβάλλον και να μην δοθεί σε υιοθεσία.
 
Πέρα από την οικονομική υποστήριξη, προσπαθούμε στο μέτρο των δυνατοτήτων μας να έχουμε τακτική (όσο γίνεται) επικοινωνία με όλα τα παιδιά και τις μητέρες τους , αφουγκραζόμενοι τις ανάγκες των παιδιών και προσπαθώντας να δώσουμε λύσεις σε αυτές. Παράλληλα προσπαθούμε να δώσουμε λίγη χαρά διοργανώνοντας μικρές γιορτές ή ημέρες παιχνιδιού όπου τα παιδιά αλλά και οι μητέρες θα μπορούν να περάσουν λίγες ευχάριστες στιγμές. 
Τρέχουσες ανάγκες
·  Τακτική  οικονομική υποστήριξη ( από 25€ /μήνα) για τα 58 παιδιά σε όλη την Ελλάδα που στερούνται οικογενειακής φροντίδας και ο ΒΕΝΙΑΜΙΝ υποστηρίζει

·  Μηνιαία προσφορά τροφίμων μακράς διάρκειας για την κάλυψη των αναγκών της τράπεζας τροφίμων του ΒΕΝΙΑΜΙΝ. Χρειαζόμαστε ελαιόλαδο, Γάλα εβαπορέ, όσπρια, ζυμαρικά, ρύζι, αλεύρι, δημητριακά για τις 68 υποστηριζόμενες μητέρες και τα 112 παιδιά τους που ο ΒΕΝΙΑΜΙΝ υποστηρίζει στην ΠΙΕΡΙΑ.
 
· Υπάρχει ανάγκη για τοποθέτηση κουμπαράδων υποστήριξης του ΒΕΝΙΑΜΙΝ σε καταστήματα στα οποία μπορούν οι πολίτες με τα ψιλά-ρέστα τους να στηρίξουν το έργο του ΒΕΝΙΑΜΙΝ. Ενδεικτικά καταστήματα μπορεί να είναι : Αρτοποιεία, Ζαχαροπλαστεία, Καφέ,  είδη ομορφιάς, ηλεκτρικά είδη, Φαρμακεία, Ενδύματα, βιβλιοπωλεία κτλ.

                                                                   

Κάνε μια Δωρεά
Γίνε Εθελοντής


ΑνακοινώσειςVideo 
Σύλλογος Προστασίας Παιδιών ΒΕΝΙΑΜΙΝ
Π. Μελά 22Α, Κατερίνη
23510 22005
Επιστροφή στο περιεχόμενο | Επιστροφή στο κύριο μενού