Τιμητικές διακρίσεις - Σύλλογος Προστασίας Παιδιών ΒΕΝΙΑΜΙΝ

Μετάβαση στο περιεχόμενο

Κύριο Μενού:

Τιμητικές διακρίσεις

Ποιοι είμαστε
Στην διάρκεια των  ετών της δράσης του, από το 1994, η προσφορά του Συλλόγου ΒΕΝΙΑΜΙΝ χαίρει ευρείας αναγνώρισης και γίνεται αποδέκτης τιμητικών διακρίσεων οι οποίες είναι το αποτέλεσμα ομαδικής προσπάθειας του Διοικητικού Συμβουλίου, του εργατικού δυναμικού του αλλά και των υποστηρικτών - συνεργατών και εθλοντών του ΒΕΝΙΑΜΙΝ που συνεισφέρουν στο έργο τουμέσα από την οικονομική ενίσχυση αλλά και με τις προσευχές τους.
Σας ευχαριστούμε όλους για τη συνεργασία. Ευγνωμονούμε το Θεό γιατί μας αξίωσε να είμαστε υπηρέτες Του σε αυτό το έργο να στηρίζουμε παιδιά που είναι σε ανάγκη και στερούνται οικογενειακής φροντίδας, αλλάζοντας τις ζωές τους και χαρίζοντας αμέτρητα παιδικά χαμόγελα.2016 - ΟκτώβριοςΑνακήρυξη ΒΕΝΙΑΜΙΝ ως Μεγάλου δωρητή από την "Πρωτοβουλία για το Παιδί" στη Βέροια
2013 - Ιούνιος
Ο Πρόεδρος και η σύζυγός του προσκαλούνται απο το Δήμαρχο του Νις, στη Σερβία στην επέτειο των 1700 ετών από το διάταγμα των Μεδιολάνων
2008 - Δεκέμβριος
2008 - Οκτώβριος
Με απόφαση του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διορίστηκε ως μέλος στο Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρίας Προστασίας Ανηλίκων Ν. Πιερίας ο Πρόεδρος του ΒΕΝΙΑΜΙΝ , Χάρης Αναστασίου για ακόμα μια θητεία.
2008 - Ιανουάριος
Ο Πρόεδρος του ΒΕΝΙΑΜΙΝ και η σύζυγός του ανακηρύχτηκαν επίτιμοι δημότες της πόλης Νίσσα της Σερβίας
2007 - Απρίλιος
Τιμητική διάκριση του ΒΕΝΙΑΜΙΝ και βράβευση από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας
1998 - Μάρτιος
Ο ΒΕΝΙΑΜΙΝ εκλέχθηκε από τους δημοσιογράφους του νομού Πιερίας ως ο καλύτερος εθελοντικός φορέας του νομού. Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΒΕΝΙΑΜΙΝ βραβεύτηκε για την προσφορά του στη Βουλή των Ελλήνων.
Τρέχουσες ανάγκες
·  Τακτική  οικονομική υποστήριξη ( από 25€ /μήνα) για τα 58 παιδιά σε όλη την Ελλάδα που στερούνται οικογενειακής φροντίδας και ο ΒΕΝΙΑΜΙΝ υποστηρίζει

·  Μηνιαία προσφορά τροφίμων μακράς διάρκειας για την κάλυψη των αναγκών της τράπεζας τροφίμων του ΒΕΝΙΑΜΙΝ. Χρειαζόμαστε ελαιόλαδο, Γάλα εβαπορέ, όσπρια, ζυμαρικά, ρύζι, αλεύρι, δημητριακά για τις 68 υποστηριζόμενες μητέρες και τα 112 παιδιά τους που ο ΒΕΝΙΑΜΙΝ υποστηρίζει στην ΠΙΕΡΙΑ.
 
· Υπάρχει ανάγκη για τοποθέτηση κουμπαράδων υποστήριξης του ΒΕΝΙΑΜΙΝ σε καταστήματα στα οποία μπορούν οι πολίτες με τα ψιλά-ρέστα τους να στηρίξουν το έργο του ΒΕΝΙΑΜΙΝ. Ενδεικτικά καταστήματα μπορεί να είναι : Αρτοποιεία, Ζαχαροπλαστεία, Καφέ,  είδη ομορφιάς, ηλεκτρικά είδη, Φαρμακεία, Ενδύματα, βιβλιοπωλεία κτλ.

                                                                   

Κάνε μια Δωρεά
Γίνε Εθελοντής


ΑνακοινώσειςVideo 
 
ΑΝΑΚΗΡΥΞΗ ΒΕΝΙΑΜΙΝ ΩΣ ΜΕΓΑΛΟΥ ΔΩΡΗΤΗ
ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ – ΒΕΡΟΙΑ
Τον Σεπτέμβριο του 2016 πραγματοποιήθηκε η μεταφορά από την Κατερίνη στη Βεργίνα, μεγάλης ποσότητας ειδών οικιακού εξοπλισμού. Τα είδη αυτά ήταν δωρεά του ΒΕΝΙΑΜΙΝ που αποφάσισε να χαρίσει στον φορέα παιδικής προστασίας Πρωτοβουλία για το Παιδί, την οικοσκευή της Δομής ΑΓΚΑΛΙΑ, που λειτούργησε για χρονικό διάστημα 5 ετών στην Κατερίνη, φιλοξενώντας παιδιά σε κίνδυνο. Το φορτίο περιλάμβανε έπιπλα, ηλεκτρικές συσκευές και άλλα χρειώδη, που σχεδόν καλύπτουν τις ανάγκες ενός νοικοκυριού, όλα σε εξαιρετική κατάσταση.
 
"Το Διοικητικό Συμβούλιο της Πρωτοβουλίας για το Παιδί γνωστοποίησε στον ΒΕΝΙΑΜΙΝ μέσω του Προέδρου κυρίου Αριστοτέλη Σιδηρόπουλου ότι αποφάσισε σε συνεδρίαση του να ανακηρύξει τον Σύλλογο ΒΕΝΙΑΜΙΝ σαν Μεγάλο Δωρητή του Συλλόγου Πρωτοβουλία για το παιδί μετά την πολύ σημαντική δωρεά της οικοσκευής και η οποία θα εξοπλίσει το Παράρτημα του Σπιτιού της Βεργίνας.
ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΒΕΝΙΑΜΙΝ ΑΠΟ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ
ΕΠΕΤΕΙΟΣ 1700 ΧΡΟΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΑΤΑΓΜΑ ΤΩΝ ΜΕΔΙΟΛΑΝΩΝ
Ο πρόεδρος και η σύζυγος του Συλλόγου Προστασίας Παιδιών ΒΕΝΙΑΜΙΝ προσκλήθηκαν
από το Δήμαρχο της πόλης  Νις της Σερβίας να παραβρεθούν  στην επέτειο 1700 ετών από την υπογραφή του διατάγματος των Μεδιολάνων από τον Αυτοκράτορα του Βυζαντίου Μέγα (Άγιο) Κωνσταντίνο το 313 μχ. Στις εκδηλώσεις παρευρέθηκαν πάνω από 300 ιερωμένοι υψηλού επιπέδου από όλη την Ανατολική Ευρώπη ως επίσημοι προσκεκλημένοι του Ορθόδοξου Πατριάρχη Σερβίας. Αξίζει να αναφερθεί, ότι το ζεύγος Αναστασίου ήταν οι μοναδικοί Έλληνες επίσημοι προσκεκλημένοι και παρεβρέθησαν τιμητικά ως εκπρόσωποι των δράσεων του ΒΕΝΙΑΜΙΝ .
 
Ο Πρόεδρος του ΒΕΝΙΑΜΙΝ και η σύζυγός του ανακηρύχτηκαν επίτιμοι δημότες της
πόλης Νίσσα της Σερβίας για την προσφορά του συλλόγου στα 45 ορφανά παιδιά της πόλης που έχασαν τον πατέρα τους στους βομβαρδισμούς του ΝΑΤΟ το 1999.
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο της πόλης.
ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

 
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, συγχαίρει τον Πρόεδρο
και τον Αντιπρόεδρο του ΒΕΝΙΑΜΙΝ Αιμίλιο Ξανθόπουλο

O Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κάρολος Παπούλιας παρέθεσε δεξίωση προς τιμήν των εκπροσώπων των φορέων απ΄ όλη την Ελλάδα που προσφέρουν εθελοντικά τις υπηρεσίες τους στα παιδιά που χρήζουν βοήθειας, προστασίας και φροντίδας. Η δεξίωση πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 18 Απριλίου 2007 στο Προεδρικό Μέγαρο με κάθε επισημότητα. Tον ΒΕΝΙΑΜΙΝ εκπροσώπησαν ο πρόεδρος του Συλλόγου κ. Χάρης Αναστασίου και ο αντιπρόεδρος κ .Αιμίλιος Ξανθόπουλος, καρδιολόγος.
O Πρόεδρος της Δημοκρατίας μ΄ αυτή την εκδήλωση τίμησε ιδιαίτερα και είχε την ευκαιρία να γνωρίσει από κοντά εκείνους τους φορείς που εθελοντικά προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στα παιδιά και εξέφρασε την επιθυμία να συνδράμει κι εκείνος με όλες του τις δυνάμεις στην προσπάθεια επίτευξης αυτού του σκοπού.
 Ο κ. Χάρης Αναστασίου δήλωσε: «Ήταν μια αξέχαστη βραδιά. Είχαμε την ευκαιρία να συνομιλήσουμε με τον  κ. Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Εισπράξαμε με πολλή χαρά,                     
συγκίνηση και ευγνωμοσύνη αυτή την τιμητική  πρόσκληση και είμαστε ευγνώμονες που μ'αυτό τον τρόπο αναγνωρίζεται το έργο που προσφέρουμε επί σειρά ετών. Του είπαμε : «Ήταν εξαιρετικά τιμητικό για μας να μας προσκαλέσετε στο Προεδρικό Μέγαρο». Επίσης του αναφέραμε ότι ήμασταν ορφανά του 1950 που υποστηρίζουμε εθελοντικά ορφανά του 21ου αιώνα.
 
Σύλλογος Προστασίας Παιδιών ΒΕΝΙΑΜΙΝ
Π. Μελά 22Α, Κατερίνη
23510 22005
Επιστροφή στο περιεχόμενο | Επιστροφή στο κύριο μενού