Τμήμα εξεύρεσης πόρων - Σύλλογος Προστασίας Παιδιών ΒΕΝΙΑΜΙΝ

Μετάβαση στο περιεχόμενο

Κύριο Μενού:

Τμήμα εξεύρεσης πόρων

Στηρίξτε μας
Τρέχουσες ανάγκες
·  Τακτική  οικονομική υποστήριξη ( από 25€ /μήνα) για τα 67 παιδιά σε όλη την Ελλάδα που στερούνται οικογενειακής φροντίδας και ο ΒΕΝΙΑΜΙΝ υποστηρίζει

·  Μηνιαία προσφορά τροφίμων μακράς διάρκειας για την κάλυψη των αναγκών της τράπεζας τροφίμων του ΒΕΝΙΑΜΙΝ. Χρειαζόμαστε ελαιόλαδο, Γάλα εβαπορέ, όσπρια, ζυμαρικά, ρύζι, αλεύρι, δημητριακά για τις 68 υποστηριζόμενες μητέρες και τα 112 παιδιά τους που ο ΒΕΝΙΑΜΙΝ υποστηρίζει στην ΠΙΕΡΙΑ.
 
· Υπάρχει ανάγκη για τοποθέτηση κουμπαράδων υποστήριξης του ΒΕΝΙΑΜΙΝ σε καταστήματα στα οποία μπορούν οι πολίτες με τα ψιλά-ρέστα τους να στηρίξουν το έργο του ΒΕΝΙΑΜΙΝ. Ενδεικτικά καταστήματα μπορεί να είναι : Αρτοποιεία, Ζαχαροπλαστεία, Καφέ,  είδη ομορφιάς, ηλεκτρικά είδη, Φαρμακεία, Ενδύματα, βιβλιοπωλεία κτλ.

                                                                   

Κάνε μια Δωρεά
Γίνε Εθελοντής


ΑνακοινώσειςVideo

Το τμήμα εξεύρεσης πόρων, τυπικά επανδρώνεται από δυο άτομα που επιβαρύνονται τη μεγαλύτερη ευθύνη της διεκπεραίωσης και τον κύριο όγκο του συντονισμού των εργασιών του. Στην πραγματικότητα είναι κάθε εργαζόμενος και συχνά εθελοντής που από τη δική του «γεωγραφική θέση» και μέσα από τον όποιο ρόλο έχει αναλάβει, προσπαθεί καθημερινά και ποικιλοτρόπως να εξασφαλίζει χορηγίες σε είδη, υπηρεσίες και χρηματικές δωρεές, προκειμένου να καλυφθεί ο τεράστιος και εξαιρετικά ευρύς όγκος αναγκών που αντιμετωπίζουν τα παιδιά που φροντίζει ο Σύλλογος.
Ο Σύλλογος Προστασίας Παιδιών ΒΕΝΙΑΜΙΝ στηρίζεται αποκλειστικά στις οικονομικές δωρεές από ιδιώτες και επιχειρήσεις καθώς και από δωρεές σε είδος (τρόφιμα). Δεν υπάρχει καμία κρατική επιχορήγηση.

Αν στις δύσκολες συνθήκες της οικονομικής κρίσης, προσθέσουμε και τις δυσβάσταχτες οικονομικά επιπτώσεις της πανδημίας (καραντίνα, ακύρωση φιλανθρωπικών εκδηλώσεων, κλείσιμο καταστημάτων με κουμπαρά του ΒΕΝΙΑΜΙΝ , μείωση δωρεών), τότε γίνεται αντιληπτό πως είναι απαραίτητη η εύρεση νέων πόρων για την καλύτερη δυνατή συνέχιση του έργου της υποστήριξης παιδιών σε ανάγκη.

Τρόποι υποστήριξης του Συλλόγου ΒΕΝΙΑΜΙΝ
Για επιχείρηση ή εταιρεία υπάρχουν οι ακόλουθοι τρόποι

 • Προϊοντική /υλική υποστήριξη
Ένας πολύ σημαντικός τρόπος στήριξης του ΒΕΝΙΑΜΙΝ είναι οι   προϊοντικές συνεργασίες που κατά καιρούς συνάπτονται με εταιρίες. Στις   περιπτώσεις αυτές, οι εταιρίες επιλέγουν να συνδέσουν κάποιο  συγκεκριμένο τους  προϊόν (ή σειρά προϊόντων) με το λογότυπο του ΒΕΝΙΑΜΙΝ,  προκειμένου να τονώσουν την εταιρική κοινωνικής τους ευθύνη  και παράλληλα να προσφέρουν στο  έργο του Συλλόγου.

 • Χρηματοδότηση Δράσεων  και εκδηλώσεων  με απευθείας δωρεά
 • Η οικονομική ενίσχυση  του ΒΕΝΙΑΜΙΝ μέσω της χρηματοδότησης  συγκεκριμένων αναγκών, δράσεων, έργων,  ενεργειών, είναι πολύ σημαντική  για την επιβίωση.
  Οι συνεργασίες στο  επίπεδο αυτό ποικίλουν ανάλογα με το ύψος του  χρηματικού ποσού που μία εταιρία  έχει τη δυνατότητα να διαθέσει. Μπορεί  να αφορούν στην αγορά κάποιου  είδους/εξοπλισμού που έχει ανάγκη  κάποιος χώρος, στην χρηματοδότηση κάποιου  κατασκευαστικού έργου, στην  κάλυψη λειτουργικών εξόδων ή μέρος αυτών για κάποια  δράση και πολλά  άλλα.

 • Φιλοξενία Κουμπαρά
 • Η οικονομική ενίσχυση  των δράσεων μας μέσω των κουμπαράδων που   φιλοξενούνται σε καταστήματα και εταιρίες, αποτελεί έναν από τους   ελάχιστους μηχανισμούς που διαθέτουμε για την άμεση και σταθερή  διασφάλιση  εσόδων για την επιβίωσή μας, δίνοντας στο ευρύ κοινό τη δυνατότητα να προσφέρει όποιο χρηματικό ποσό  επιθυμεί, άμεσα, εύκολα και με την αξιοπιστία που  επιζητά και δεν  διαπραγματεύεται ο σύγχρονος καταναλωτής. Ταυτόχρονα  δίνεται στην εταιρία η  δυνατότητα να προβάλλει το  κοινωνικό της  πρόσωπο με αυτό τον απλό και ανέξοδο τρόπο.

 • Φιλοξενία Παζαριού
 • Τα χριστουγεννιάτικα,  πασχαλινά, καλοκαιρινά και σχολικά μας παζάρια  έχουν γίνει πλέον θεσμός και  είναι κάτι που οι πολίτες το αναμένουν  πάντοτε με ανυπομονησία αφού έχουν τη  δυνατότητα να συνδυάσουν τις  αγορές τους με την έμπρακτη στήριξη στα παιδιά του ΒΕΝΙΑΜΙΝ.

 • Δωρεά Προϊόντων / τροφίμων
 • Οι δωρεές τροφίμων μακράς διάρκειας από επιχειρήσεις προς τον ΒΕΝΙΑΜΙΝ  είναι ύψιστης σημασίας για τον σύλλογό μας.


  Εάν είστε φορέας, σύλλογος, ιδιώτης
  Σε αυτήν την περίπτωση μπορείτε να υποστηρίξετε τον Σύλλογο ΒΕΝΙΑΜΙΝ με έναν από τους τρόπους που παρατίθενται στην ενότητα «Τρόποι υποστήριξης».
  Επίσης η απόδοση εσόδων από :
  • Συναυλίες
  • Αθλητικές εκδηλώσεις /   τουρνουά
  • Εκθέσεις ζωγραφικής, φωτογραφίας
  • Θεατρικές παραστάσεις

  Στην  περίπτωση αυτή ότι ο οργανισμός μας μπορεί να εμπλακεί στην  προβολή της κάθε εκδήλωσης μέσω των social media και στην αποστολή  ενημερωτικού υλικού. Δεν έχει  τη δυνατότητα συνδιοργάνωσης ή οργάνωση  εκδήλωσης.


  Συγκέντρωση  ειδών ή κάλυψη συγκεκριμένης ανάγκης.
  Είναι πολύ σημαντική η συμβολή φορέων ή ιδιωτών στην εξασφάλιση των   πλείστων και καθημερινών αναγκών που αντιμετωπίζει ο οργανισμός μας. Οι  ανάγκες  μας είναι πολλές και ποικίλες.Παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας στο 23510-22005 για να σας ενημερώσουμε.
   
  Σύλλογος Προστασίας Παιδιών ΒΕΝΙΑΜΙΝ
  Π. Μελά 22Α, Κατερίνη
  23510 22005
  Επιστροφή στο περιεχόμενο | Επιστροφή στο κύριο μενού