Τράπεζα διανομής τροφίμων - Σύλλογος Προστασίας Παιδιών ΒΕΝΙΑΜΙΝ

Μετάβαση στο περιεχόμενο

Κύριο Μενού:

Τράπεζα διανομής τροφίμων

Προγράμματα
ΠΙΟ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ:

ΕΤΟΣ ΙΔΡΥΣΗΣ: 2010

ΣΚΟΠΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ:
Η  Ελλάδα βιώνει πολύ άσχημα την οικονομική κρίση απο το 2008 μέχρι σήμερα, με αποτέλεσμα ένα μεγάλο ποσοστό του πληθυσμού να ζει κάτω απο  τα όρια της φτώχειας (432€ /μήνα ή 489$ USD /μήνα). Το 2013 περίπου 2.500.000 άνθρωποι ζούσαν κάτω απο το όριο της φτώχειας. Οι περισσότερες μητέρες που υποστηρίζει ο
ΒΕΝΙΑΜΙΝ έχουν ετήσιο εισόδημα κάτω απο 5.000€ ή 5600 $ USD
Ο αριθμός των μονογονεϊκών οικογενειών που αντιμετωπίζουν φτώχεια ολοένα και αυξάνεται. Για αυτό και ο ΒΕΝΙΑΜΙΝ ίδρυσε την τράπεζα τροφίμων και ρουχισμού προκειμένου να βοηθήσει αυτές  τις μητέρες και τα παιδιά τους που βρίσκονται σε ανάγκη.  Το γεγονός ότι η οικονομική κατάσταση  στη χώρα μας χειροτερεύει, έχει ως συνέπεια την ακόμη μεγαλύτερη ζήτηση  σε τρόφιμα από οικογένειες που έχουν ανάγκη υλικής υποστήριξης. Ήδη, η  ζήτηση σε τρόφιμα είναι κατά πολύ μεγαλύτερη από τον πρώτο προϋπολογισμό  που έχουμε στη διάθεσή μας. Οι ανάγκες είναι πολύ μεγαλύτερες από ότι  μπορούσαμε να φανταστούμε. Αυτό το πρόγραμμα ανταποκρίνεται άμεσα σε  ζωτικές ανάγκες της κοινωνίας μας και ζητούμε την πολύτιμη αρωγή όλων.

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΒΕΝΙΑΜΙΝ

ΣΥΝΟΛΟ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΜΕΝΩΝ ΜΗΤΕΡΩΝ=68
ΣΥΝΟΛΟ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΜΕΝΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ= 112
ΗΛΙΚΙΕΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΜΕΝΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ=
Από βρέφη μέχρι 18 ετών
ΜΕΣΟ  ΜΗΝΙΑΙΟ ΚΟΣΤΟΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΑΝΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΜΕΝΗ ΜΗΤΕΡΑ=40€ ή 50$USD
ΣΥΧΝΟΤΗΤΑ ΔΙΑΝΟΜΗΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ / ΑΝΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΜΕΝΗ ΜΗΤΕΡΑ=
1 φορά το μήνα
ΣΥΝΟΛΙΚΟ ΜΗΝΙΑΙΟ ΚΟΣΤΟΣ =2.500€ ή 3000$ USD

ΕΙΔΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΔΙΑΝΟΜΗΣ : Ελαιόλαδο  ,  Γάλα εβαπορέ (σε συσκευασία 6 ή 8 τεμαχίων), Όσπρια, Δημητριακά, Ζυμαρικά,  Σάλτσα ντομάτας, Ρύζι, Αλεύρι, Ζάχαρη, Μαρμελάδα ή μέλι, απορρυπαντικά  πλυντηρίου.

Στο πλαίσιο της τράπεζας τροφίμων διανέμονται (όποτε υπάρχει διαθεσιμότητα υλικού) ρούχα και παιχνίδια (καινούρια ή μεταχειρισμένα) στα υποστηριζόμενα παιδιά.

ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ:  Κυρίως είναι απλοί πολίτες που θα κάνουν μια μικρή δωρεά στον ΒΕΝΙΑΜΙΝ ή θα αγοράσουν τρόφιμα και θα τα φέρουν στην τράπεζα τροφίμων. Υπάρχουν εταιρείες και σύλλογοι που επίσης συγκεντρώνουν τρόφιμα για τον ΒΕΝΙΑΜΙΝ.  Επίσης υπάρχει συνεργασία με τοπικούς προμηθευτές / εμπόρους και  γίνεται η αγορά των τροφίμων σε χαμηλές/συμφέρουσες τιμές για την  επίτευξη του στόχου της υποστήριξης των μητέρων και των παιδιών τους.

Μπορείτε  και εσείς να στηρίξετε την προσπάθειά μας ώστε να προσφέρουμε τα  απολύτως απαραίτητα στις 68 μητέρες και τα 112 παιδιά τους

Όσοι  επιθυμούν να συμβάλουν στο πρόγραμμα αυτό, παρακαλούμε να επικοινωνούν  μαζί μας ώστε να τους υποδεικνύουμε τα είδη που χρειάζεται να αγοράσουν.  
Επίσης ο Σύλλογος
ΒΕΝΙΑΜΙΝ διαθέτει κουτί συλλογής τροφίμων για την στήριξη των μονογονεϊκών οικογενειών.
Αν  κάποιο σχολείο, φροντιστήριο, εταιρεία, γραφείο, ή κάποιος σύλλογος  επιθυμεί για κάποιο χρονικό διάστημα να συλλέξει τρόφιμα για τον  ΒΕΝΙΑΜΙΝ μπορεί να ζητήσει το κουτί για τη συλλογή αυτή, καλώντας στα  τηλέφωνα του συλλόγου.
Τρέχουσες ανάγκες
·  Τακτική  οικονομική υποστήριξη ( από 25€ /μήνα) για τα 58 παιδιά σε όλη την Ελλάδα που στερούνται οικογενειακής φροντίδας και ο ΒΕΝΙΑΜΙΝ υποστηρίζει

·  Μηνιαία προσφορά τροφίμων μακράς διάρκειας για την κάλυψη των αναγκών της τράπεζας τροφίμων του ΒΕΝΙΑΜΙΝ. Χρειαζόμαστε ελαιόλαδο, Γάλα εβαπορέ, όσπρια, ζυμαρικά, ρύζι, αλεύρι, δημητριακά για τις 68 υποστηριζόμενες μητέρες και τα 112 παιδιά τους που ο ΒΕΝΙΑΜΙΝ υποστηρίζει στην ΠΙΕΡΙΑ.
 
· Υπάρχει ανάγκη για τοποθέτηση κουμπαράδων υποστήριξης του ΒΕΝΙΑΜΙΝ σε καταστήματα στα οποία μπορούν οι πολίτες με τα ψιλά-ρέστα τους να στηρίξουν το έργο του ΒΕΝΙΑΜΙΝ. Ενδεικτικά καταστήματα μπορεί να είναι : Αρτοποιεία, Ζαχαροπλαστεία, Καφέ,  είδη ομορφιάς, ηλεκτρικά είδη, Φαρμακεία, Ενδύματα, βιβλιοπωλεία κτλ.

                                                                   

Κάνε μια Δωρεά
Γίνε Εθελοντής


ΑνακοινώσειςVideo 
Σύλλογος Προστασίας Παιδιών ΒΕΝΙΑΜΙΝ
Π. Μελά 22Α, Κατερίνη
23510 22005
Επιστροφή στο περιεχόμενο | Επιστροφή στο κύριο μενού