Οι δραστηριότητές μας - Σύλλογος Προστασίας Παιδιών ΒΕΝΙΑΜΙΝ

Search
Μετάβαση στο περιεχόμενο

Κύριο Μενού

Οι δραστηριότητές μας

Δωρεές μέσω PayPal

Κάντε την δωρεά σας μέσω Pay Pal κάνοντας κλικ στο παρακάτω εικονίδιοΟι δραστηριότητές μας

Σε αυτή την σελίδα μπορείτε να δείτε μερικές φωτογραφίες απο τις δραστηριότητες του περασμένου έτους

ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ


Ο  Σύλλογος Προστασίας Παιδιών ΒΕΝΙΑΜΙΝ είναι ένας ανεξάρτητος φιλανθρωπικός φορέας, (Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου) με έδρα την Κατερίνη. Ιδρύθηκε (με απόφαση του Πρωτοδικείου Κατερίνης τον Μάρτιο του 1994) από άτομα που μεγάλωσαν σε Ορφανοτροφείο της Κατερίνης τη δεκαετία του 1950 και τα οποία σήμερα συμπαραστέκονται ηθικά και οικονομικά σε παιδιά που στερούνται οικογενειακής φροντίδας,  είτε γιατί είναι ορφανά, είτε γιατί είναι  απροστάτευτα, είτε επειδή είναι παιδιά που βρίσκονται σε ανάγκη. Αξίζει να αναφερθεί πως 3 από τα μέλη του Δ.Σ ήταν  πριν χρόνια, υποστηριζόμενα παιδιά του ΒΕΝΙΑΜΙΝ, και τώρα προσφέρουν εθελοντικά στα παιδιά του ΒΕΝΙΑΜΙΝ ενώ υπάρχει και γραφείο στις ΗΠΑ με υπεύθυνη, μια κυρία που υιοθετήθηκε απο το Ορφανοτροφείο Κατερίνης το 1959.

Από την ίδρυσή του, ο BENΙΑMIN έχει συμπαρασταθεί σε περισσότερα από 1300 παιδιά.


Η ΔΡΑΣΗ ΜΑΣ

Ο Σύλλογος Προστασίας Παιδιών ΒΕΝΙΑΜΙΝ στηρίζει τη δράση του στον Εθελοντισμό. Από το 1994, ο Σύλλογός μας, έχει κατορθώσει να υλοποιεί σταθερά τη δέσμευσή του να βοηθήσει «παιδιά σε ανάγκη», μέσα από έσοδα που προέρχονται κυρίως από τα μέλη του αλλά και από ευαισθητοποιημένα άτομα ανά τον κόσμο, τα οποία συμμερίζονται τους στόχους και υποστηρίζουν έμπρακτα το έργο του. Μ’ αυτές τις αρχές θα συνεχίσει τη δράση του και στο μέλλον ο ΒΕΝΙΑΜΙΝ .

Με τη δική σας αγάπη και συμμετοχή.
Στηριζόμαστε κυρίως στις αυτοπροαίρετες δωρεές μελών και φίλων που επιθυμούν να δουν παιδιά να μεγαλώνουν σε οικογενειακό περιβάλλον, ΟΧΙ σε ίδρυμα.

Mε 25-50€ το μήνα γίνε ανάδοχος (οικονομικός υποστηρικτής) ενός παιδιού του ΒΕΝΙΑΜΙΝ
Ο ΒΕΝΙΑΜΙΝ χρειάζεται υποστηρικτές, ανάδοχους - πατέρες, μητέρες, παππούδες και γιαγιάδες που μπορούν να υποστηρίξουν ένα παιδί μας σαν παιδί ή σαν εγγονάκι τους. Παιδιά σχολείου ή φροντιστηρίου, μια επιχείρηση, ή και διάφορες ομάδες μπορούν να γίνουν ανάδοχοι ενός παιδιού. Καταστηματάρχες μπορούν να ζητήσουν έναν ειδικό κουμπαρά για ρέστα – ψιλά για την ενίσχυση της του ΒΕΝΙΑΜΙΝ.
Να διευκρινίσουμε ότι υπάρχει και η δυνατότητα ομαδικής οικονομικής αναδοχής (από μια παρέα υποστηρικτών). Π.χ Συνάδελφοι από ένα γραφείο, μέλη μιας ομάδας ή ενός πολιτιστικού συλλόγου μπορούν να μοιραστούν το  μηνιαίο κόστος οικονομικής αναδοχής και να υποστηρίξουν ένα από τα παιδιά του ΒΕΝΙΑΜΙΝ.

Αξίζει να αναφερθεί:

  • 3 από τα μέλη του Δ.Σ ήταν  πριν χρόνια, υποστηριζόμενα παιδιά του ΒΕΝΙΑΜΙΝ, και τώρα προσφέρουν εθελοντικά στα παιδιά του ΒΕΝΙΑΜΙΝ.

  •  Η δράση βοήθειας και προστασίας του ΒΕΝΙΑΜΙΝ προς τα ορφανά της Σερβίας στους βομβαρδισμούς του ΝΑΤΟ το 1999. Μέχρι και το 2012 υποστηρίζονταν πολλά ορφανά μέχρι που ενηλικιώθηκαν.

  •  Η δράση βοήθειας και συμπαράστασης του ΒΕΝΙΑΜΙΝ στα ορφανά και σε παιδιά που ήταν σε ανάγκη μετά τις πυρκαγιές στη Ζαχάρω Ηλείας το 2008

  •  Το πιλοτικό πρωτοποριακό πρόγραμμα  της ΑΓΚΑΛΙΑΣ- της Πρώτης Παιδικής -Οικογενειακής Εστίας για παιδιά σε ανάγκη ή σε κίνδυνο που λειτούργησε για 4 παιδιά από το 2010 έως και 2015.

  •  Την φιλοξενία πολυμελούς οικογένειας προσφύγων στο ενοικιαζόμενο σπίτι της ΑΓΚΑΛΙΑΣ, καλύπτοντας ο ΒΕΝΙΑΜΙΝ τα έξοδα διαμονής, θέρμανσης και μέρος των τροφίμων τους για 6 μήνες.

  •  Η διοργάνωση ημερίδων δύο φορές τον χρόνο με θέματα επίκαιρα που αφορούν τις υποστηριζόμενες μητέρες και παιδιά του ΒΕΝΙΑΜΙΝ.
Bookmark and Share


 
Επιστροφή στο περιεχόμενο | Επιστροφή στο κύριο μενού