Εθελοντικό Δημιουργικό Εργαστήρι - Σύλλογος Προστασίας Παιδιών ΒΕΝΙΑΜΙΝ

Μετάβαση στο περιεχόμενο

Κύριο Μενού:

Εθελοντικό Δημιουργικό Εργαστήρι

Προγράμματα
Ο Σύλλογος Προστασίας Παιδιών ΒΕΝΙΑΜΙΝ στα πλαίσια της ψυχολογικής υποστήριξης αλλά και  εξέλιξης των υποστηριζόμενων μητέρων δημιούργησε το «ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ».

Σκοπός του προγράμματος είναι η προαγωγή της δημιουργικότητας των  υποστηριζόμενων  μητέρων και παιδιών σε έναν κατάλληλα διαμορφωμένο χώρο.  Καθώς οι περισσότερες μητέρες στερούνται εργασίας, η συνεργασία και  παραγωγή χειροποίητων αντικειμένων συμβάλει στην κοινωνική τους  επανένταξη, στη σύσφιξη των μεταξύ τους σχέσεων και στην προώθηση αυτών  των προϊόντως προς πώληση και ενίσχυση των οικογενειών  τους. Παράλληλα τα  υποστηριζόμενα παιδιά  μπορούν να απασχοληθούν  δημιουργικά και να  αναπτύξουν τις δεξιότητές τους σε ένα προστατευμένο και φιλικό  περιβάλλον. Στο «ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ» διδάσκονται μεταξύ άλλων τεχνικές  χειροτεχνίας και ραπτικής, ενώ χάρη στο συνεργατικό πνεύμα οι εμπειρίες των εμπλεκομένων μοιράζονται σε όλους τους συμμετέχοντες. Κατασκευάζοντας  οι ίδιες οι υποστηριζόμενες  μητέρες  τα προϊόντα τα οποία θα εμπλουτίσουν το e-shop του ΒΕΝΙΑΜΙΝ (www.veniamin.gr) αλλά  και τα bazaar μας θα έχουμε την ευκαιρία να διαθέσουμε προϊόντα σε  καλύτερες τιμές προς τον κόσμο κι έτσι θα είναι ευκολότερο σε όλους να   βοηθήσουν τον σκοπό και το έργο του ΒΕΝΙΑΜΙΝ μέσω  της αγοράς αυτών των προϊόντων.

Τρέχουσες ανάγκες
·  Τακτική  οικονομική υποστήριξη ( από 25€ /μήνα) για τα 58 παιδιά σε όλη την Ελλάδα που στερούνται οικογενειακής φροντίδας και ο ΒΕΝΙΑΜΙΝ υποστηρίζει

·  Μηνιαία προσφορά τροφίμων μακράς διάρκειας για την κάλυψη των αναγκών της τράπεζας τροφίμων του ΒΕΝΙΑΜΙΝ. Χρειαζόμαστε ελαιόλαδο, Γάλα εβαπορέ, όσπρια, ζυμαρικά, ρύζι, αλεύρι, δημητριακά για τις 68 υποστηριζόμενες μητέρες και τα 112 παιδιά τους που ο ΒΕΝΙΑΜΙΝ υποστηρίζει στην ΠΙΕΡΙΑ.
 
· Υπάρχει ανάγκη για τοποθέτηση κουμπαράδων υποστήριξης του ΒΕΝΙΑΜΙΝ σε καταστήματα στα οποία μπορούν οι πολίτες με τα ψιλά-ρέστα τους να στηρίξουν το έργο του ΒΕΝΙΑΜΙΝ. Ενδεικτικά καταστήματα μπορεί να είναι : Αρτοποιεία, Ζαχαροπλαστεία, Καφέ,  είδη ομορφιάς, ηλεκτρικά είδη, Φαρμακεία, Ενδύματα, βιβλιοπωλεία κτλ.

                                                                   

Κάνε μια Δωρεά
Γίνε Εθελοντής


ΑνακοινώσειςVideo 
Σύλλογος Προστασίας Παιδιών ΒΕΝΙΑΜΙΝ
Π. Μελά 22Α, Κατερίνη
23510 22005
Επιστροφή στο περιεχόμενο | Επιστροφή στο κύριο μενού