Ο Βενιαμίν στο προεδρικό μέγαρο - Σύλλογος Προστασίας Παιδιών ΒΕΝΙΑΜΙΝ

Search
Μετάβαση στο περιεχόμενο

Κύριο Μενού

Ο Βενιαμίν στο προεδρικό μέγαρο

Δωρεές μέσω PayPal

Κάντε την δωρεά σας μέσω Pay Pal κάνοντας κλικ στο παρακάτω εικονίδιο 
Ο Βενιαμίν στο προεδρικό Μέγαρο

O Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κάρολος Παπούλιας παρέθεσε δεξίωση προς τιμήν των εκπροσώπων των φορέων απ΄ όλη την Ελλάδα που προσφέρουν εθελοντικά τις υπηρεσίες τους στα παιδιά που χρήζουν βοήθειας, προστασίας και φροντίδας.

Η δεξίωση πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 18 Απριλίου
2007 στο Προεδρικό Μέγαρο με κάθε επισημότητα. Από το Ν. Πιερίας τιμήθηκαν για την προσφορά τους το Φιλανθρωπικό Σωματείο ατόμων με αναπηρία «Μέριμνα Παιδιού» και ο  Σύλλογος Προστασίας Ορφανών Παιδιών ΒΕΝΙΑΜΙΝ τον οποίο εκπροσώπησαν ο πρόεδρος του Συλλόγου κ. Χάρης Αναστασίου και ο τότε αντιπρόεδρος κ. Αιμίλιος Ξανθόπουλος, καρδιολόγος.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας μ΄ αυτή την εκδήλωση τίμησε ιδιαίτερα και είχε την ευκαιρία να γνωρίσει από κοντά εκείνους τους φορείς που εθελοντικά προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στα παιδιά και εξέφρασε την επιθυμία να συνδράμει κι΄ εκείνος με όλες του τις δυνάμεις στην προσπάθεια επίτευξης αυτού του σκοπού.

Ο κ. Χάρης Αναστασίου δήλωσε: «Ήταν μια αξέχαστη βραδιά. Είχαμε την  ευκαιρία να συνομιλήσουμε με τον κ. Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Εισπράξαμε με πολλή χαρά, συγκίνηση και ευγνωμοσύνη αυτή την τιμητική πρόσκληση και είμαστε ευγνώμονες που μ΄ αυτό τον τρόπο αναγνωρίζεται το έργο που προσφέρουμε επί σειρά ετών. Του είπαμε: «Ήταν εξαιρετικά τιμητικό για μας να μας προσκαλέσετε  στο Προεδρικό Μέγαρο». Επίσης του  αναφέραμε ότι ήμασταν ορφανά του 1950 που υποστηρίζουμε εθελοντικά ορφανά του 21ου αιώνα, με έσοδα που προέρχονται από άτομα ευαίσθητα στις ανάγκες ορφανών παιδιών.

Ο κ. Παπούλιας μας συνεχάρη απαντώντας: «Δική μου είναι η τιμή, διότι μου δόθηκε η ευκαιρία να συνομιλήσω μαζί
σας, να σας γνωρίσω από κοντά και σας υπόσχομαι να πορευτούμε από κοινού για το καλύτερο μέλλον των παιδιών. Συνεχίστε το έργο σας με τα ορφανά παιδιά στην πατρίδα μας». Τον ρωτήσαμε αν θυμάται ένα καλό συνεργάτη του για πολλά χρόνια, τον Χάρη Ορφανίδη, διπλωμάτη, ο οποίος είναι και ιδρυτικό μέλος του ΒΕΝΙΑΜΙΝ Η απάντησή του Προέδρου ήταν: «Και βέβαια θυμάμαι τον Χάρη».

Ένα μεγάλο χαμόγελο επιφύλαξε ο κ. Παπούλιας για τον κ. Ξανθόπουλο ο οποίος του είπε: «Κύριε Πρόεδρε, σας καμαρώνουμε από το 1980.»   (Φωτογραφία πάνω)

Η εκδήλωση αυτή ήταν ιδιαίτερα σημαντική διότι προβλήθηκε στο πανελλήνιο ο ΒΕΝΙΑΜΙΝ που για χρόνια αγκαλιάζει το ορφανό παιδί, ένας φορέας που τιμά την Κατερίνη.


Bookmark and Share


Επιστροφή στο περιεχόμενο | Επιστροφή στο κύριο μενού